עשו זאת בעצמכם - פעילויות חינמיות לצוות

שבועות הוא חג עם המון משמעויות והמון אסוציאציות. אצלי במשפחה מחכים לחג הזה בשביל עוגת הגבינה והפירורים המסורתית שאני מכינה מאז כיתה ה', לילדים זה חג המים, לאחרים זה חג ללימוד תורה ולחלק זו עוד חופשה מבית הספר שצריך למצוא בה תעסוקה לילדים.

כיוון שלחג הזה יש הרבה מסורות החלטתי להכין לכם רעיונות מסוגים שונים- בא לכם להכין משבצת לימודית על החג שתגרום לעובדים להשוויץ בידע הנרחב שלהם על החג? אולי דווקא משחקי ילדות ברוח שטות שיגרמו לכולם להתפוצץ מצחוק ועל הדרך להתרענן קצת בחום הזה של יוני? ואם בא לכם להתפנק עם אוכל- מבטיחה לתת לכם בסוף את המתכון לעוגת הגבינה והפירורים שלי!

אז יאללה, בואו נתחיל!

להפעיל את המוח עם חידון על החג

אם מה שחשוב לכם זה להכניס חוויה לימודית ולבדוק אם העובדים בכלל זוכרים מה הקטע של החג הזה חוץ מאוכל ובלוני מים הכנתי לכם חידון עם שאלות אמריקאיות.

לחידון לחצו כאן

חג מים כיף ונוסטלגי (מושלם לימים חמים כמובן)

כילדים שבועות תמיד היה חג המים שלנו ומי מאיתנו לא רץ בפארק במלחמת מים מטורפת עם חברים- רובי מים מטורפים או בלוני מים שנזרקו מכל כיוון. לאט לאט המודעות לאיכות הסביבה עלתה ופחות בלוני מים נזרקו והשאירו שאריות גומי בפארקים וגם נושא החיסכון במים הפך ליותר ויותר משמעותי. הקטע הוא שלא צריך לזהם את הסביבה ולא צריך לבזבז כמויות מים מטורפות כדי ליהנות מחג המים שחגגנו כילדים. יש הרבה משחקי מים שכיף לשחק ביום חם, יעזרו לשבור את השגרה המשרדית וגם יעוררו בעובדים קצת נוסטלגיה ורוח שטות. קבלו אותם-

  • העברת מים בדליים / גיגיות- אולי יצא לכם לראות את אתגר הטיקטוק הזה והתחשק לכם לנסות, אז זו בדיוק ההזדמנות! אם לא ראיתם, ככה זה עובד- האתגר הוא תחרות בין 2 קבוצות שיושבות בטור. בעיניים מכוסות הראשון בכל טור מעביר מים מהגיגית המלאה שלו לגיגית הריקה של מי שמאחוריו (פשוט שופך אחורה בלי להסתכל). אחרי שחצי מהמים נשפכו על השני בטור הוא מעביר לשלישי וכו. הקבוצה המנצחת היא זו שנשארת עם יותר מים בסיום.

  • תפיסת תפוח- גם המשימה הזו היא תחרות בין משתתפים- מניחים תפוחים בגיגית מים והמשתתפים צריכים לתפוס את התפוח עם הפה בלי עזרת הידיים. התפוח עגול וחלקלק אז בהצלחה למתמודדים.

  • מירוץ ספוגים- מירוץ שליחים שמתנהל כתחרות בין 2 קבוצות כשבצד אחד גיגית מים ובצד השני גיגית ריקה. את המים אפשר להעביר רק בעזרת ספוגים. מגדירים למשתתפים זמן מסויים והקבוצה המנצחת היא זו שהעבירה יותר מים מגיגית אחת לשנייה.

  • מירוץ קשיות- מירוץ שליחים / תחרות בין העובדים שבה צריך להעביר מים מכוס אחת לכוס השנייה בעזרת קשית בלבד. (מוזמנים להגדיל ראש ולהשתמש בקשיות אקולוגיות כמובן).

  • לדבר עם מים בפה בלי לפלוט- לתת למשתתפים לשיר שיר של שבועות, להגיד משפט קשה (כמו- נחש נשך נחש / שרה שרה שיר שמח / סופרקאלי פארג'ליסטיק אקספיאליק דושס ומה שעולה על רוחכם) או לענות על חידון פשוט. המטרה- לשמור על כמה שיותר מים בתוך הפה ולא על החולצה.

ארוחת שבועות מפנקת!

אם אתם רגילים לחגוג עם אוכל אני מזכירה שתמיד אפשר לארגן ארוחה חלבית מפנקת. תוכלו לבקש מכל אחד מהעובדים להביא מאכל חג מסורתי או אפילו להכין יחד עם העובדים ארוחה מושקעת במשרד- להכין יחד סלטים מושקעים, לאפות לחם שאוכלים חם ברגע שיוצא מהתנור, קישים טעימים וכו. זו הזדמנות מעולה לעבודת צוות בסגנון אחר ממה שרגילים, הזדמנות להפגין כישורים ולהתפנק ביחד.

טיפ חשוב- אל תשכחו את הטבעונים והרגישים ללקטוז. אם יש משהו שהכי מבאס עובד שמשקיע זה ששוכחים אותו כשמגיעים לאוכל... אם תזכרו שהם שם ותדאגו להם לתחליפים תהיה להם הרבה יותר מוטיבציה להשקיע בחזרה.

אני אוסיף ואכתוב שבתקופה הזו להרבה אנשים קשה לחגוג ולהשקיע. במידה ותרצו לתת מקום גם לזה חשוב להזכיר את ספר המתכונים של החטופים- "שבועות של געגוע". תוכלו לרכוש למשרד / לעובדים ולהכין ארוחה עם המתכונים שלהם כדי לתת להם מקום בחג הזה ועל הדרך לתרום למטה משפחות החטופים.

ולקינוח- הבטחתי את המתכון של העוגה שלי- עוגת גבינת עם פירורים שמככבת אצלנו 25 שנים:

המצרכים לבצק:

1/2 2 כוסות קמח תופח

1/2 כוס סוכר

1 כפית אבקת אפייה

150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3 חלמונים

המצרכים לגבינה:

500 גרם גבינה לבנה- טוב טעם (טרה)

2 קופסאות שמנת מתוקה

3/4 כוס סוכר

ההכנה:

מערבבים את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה. מוסיפים את החמאה ומתחילים ללוש. מוסיפים את החלמונים וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק.

לוקחים 3/4 מהבצק ומרדדים בתבנית עגולה. לוקחים את הרבע הנותר ושמים בתבנית נפרדת.

מחממים את שניהם בתנור למשך 15 דקות בחום של 180 מעלות צלסיוס.

אחרי שהעוגה מתקררת קצת מכינים את תערובת הגבינה- מקציפים את הגבינה, הסוכר והשמנת המתוקה ומורחים על העוגה.

לוקחים את הרבע הנותר שנאפה בנפרד, מפוררים ומפזרים על העוגה.

מומלץ להשאיר לילה במקרר לפני ההגשה.

בתאבון וחג שמח!!


מזכירה לכם שאני ממשיכה לעדכן כל הזמן:) רוצים לקבל עדכונים על הפעלות חדשות? מוזמנים להירשם לניוזלטר ממש כאן